Tre brev till ryska ambassadören

Brev till Rysslands Ambassadör i Sverige, Viktor Ivanovitj

Brev 1mars 2022

Чрезвычайному и Полномочному Посл

Российской Федерации в Королевстве Швеция

Владимиру Ивановичу Татаринцеву

Ambassadör Viktor Ivanovitj Tatarintsev

Ryska federationens ambassad, Stockholm:

Undertecknad rekommenderar president Vladimir Putin och Duman att byta ut satsningar på våld mot satsningar på fred och goda relationer. 

Ta upplösandet av unionen mellan Sverige och Norge som modell, två länder med befolkningar som trivs tillsammans. 

Om odlandet av hat och krigsinsatser ersätts med goda relationer skapas förutsättning för välstånd och harmonisk samvaro mellan Ryssland, Ukraina och övriga världen. Det ryska folket är värt en sådan utveckling.

Vänligen

Carl Olov Persson

f.d. ledamot i Sveriges Riksdag


Samma brev översatt till ryska


Чрезвычайному и Полномочному Посл

Российской Федерации в Королевстве Швеция

Владимиру Ивановичу Татаринцеву

Я, нижеподписавшийся, настоятельно прошу Президента Российской Федерации Владимира Владимировича Путина и Государственную Думу взять курс на мир и дружественные отношения.

Возьмите в пример расторжение Шведско-Норвежской унии, результатом которого являются две страны и два народа которым хорошо вместе. 

Если ненависть и военные операции уступят место дружественным отношениям будут созданы условия для благополучия и гармоничного сосуществования между Россией, Украиной и остальным миром. 

Русский народ достоин такого развития. 

С уважением 

Карл Улоф Перссон 

Бывший  депутат Шведского Риксдага 



brev 2 till Ambassadör Viktor Ivanovitj!

Gott Nytt år – med ”Fred på jorden”!

Vi är många som hoppas på att det goda till slut ska vinna, som inget hellre önskar än att vi får vara starka tillsammans, att vi trots olika hudfärger, kulturer och religioner kan leva tillsammans och med gemensamma krafter kan bekämpa de stora orättvisorna, rädda klimatet och i förlängningen nå så långt som att skapa ”fred på jorden”.

Krig drar röda streck över allt som heter samtal och diplomati. Krig är ren och skär ondska. När kriget väl är ett faktum tvingas alla, även den som anfallits till omänskliga tankar och handlingar.

När det går att lösa kriser med fredliga samtal, varför då välja något så dumt som krig? Hatet måste bytas ut mot samtal som bygger på förnuft och känsla och som leder till fredlig samlevnad.

 Det måste bli ett slut på våldet som Ryssland plågar det ukrainska folket med. Välj fredliga vägar som leder till konfliktlösningar.

Låt oss tillsammans arbeta för ”fred på jorden”!

Carl Olov Persson

f.d. riksdagsledamot i Sveriges Riksdag

Majtunavägen 11, 731 43 Köping, tfn 0721-671480, e-post c.o.p@koping.net



Brev 3 t ryska ambassadören

TATARINTSEV Viktor Ivanovitj

Dagens rapport om att en underavdelning till ryska Duman godkänt och att president Vladimir Putin skrivit under ett lagförslag som innebär att den som publicerar ”Falska Nyheter” om den ryska militären riskerar 15 års fängelse bör tas som en varning till dig som ambassadör och alla dina anställda på ryska ambassaden i Sverige.

Ett beslut i Duman i enlighet med vad underavdelningen föreslår innebär, horribelt nog, att i den mån du förnekar det ryska fördärvandet av Ukraina hotas du av ett långt fängelsestraff.

För att hindra våldet mot den ukrainska befolkningen och för att skydda dig och alla på den ryska ambassaden rekommenderar jag dig att ta avstånd från det ryska våldet i Ukraina.

Vänligen

Carl Olov Persson

f.d. ledamot i Sveriges Riksdag

Detta inlägg publicerades i 4 a, Internationellt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.